4 Manieren om je rapport relevant te houden.

Als je als bedrijf investeert in een business intelligence rapportage is het natuurlijk van belang dat de medewerkers deze rapportage ook daadwerkelijk gaan gebruiken en vooral blijven gebruiken.

Zorg dat de rapportage deel uitmaakt van de dagelijkse routine.

Om ervoor te zorgen dat een rapport ook echt gebruikt wordt is het van belang om ervoor te zorgen dat deze relevant is in de dagelijkse routine. Zorg er dus voor dat de data op meerdere momenten per dag ververst wordt en dat de gegevens ook helpen bij het invullen van de dagelijkse taken.

Stop belangrijke informatie in een Headline bovenaan de rapportage.

Zorg er altijd voor dat de belangrijkste informatie bovenaan de pagina komt te staan, zodat deze altijd meteen beschikbaar is voor de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat de medewerkers snel en gemakkelijk terug kunnen vinden wat de status is van de belangrijkste kpi’s.

Maak een hoofd dashboard en laat gebruikers zelf verder inzoomen op de data.

Soms is er voor de gebruikers geen tijd om door alle data heen te lopen. Het hoofd dashboard focused op alle grote trends en kpi’s, maar deze hoeft niet een volledig overzicht van alle data in zich te hebben. Specifieke data kan vervolgens achterhaald worden door de gebruikers een drill-down te laten doen op de hoofdpunten. Dit zorgt ook voor een interactief rapport waarin gebruikers worden aangespoord om zelf met de data aan de slag te gaan.

Stuur e-mail notificaties als de data veranderd.

Een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat het rapport meer wordt gebruikt en je medewerkers er beter bij te betrekken is om bijvoorbeeld wekelijks rapportages te e-mailen. Dit zorgt er vaak voor dat mensen uit zichzelf weer een kijkje nemen in de rapportage en de data meer gaan onderzoeken.

 

⇒ Meer weten over BI Rapportages? Contact met Hoogweide over BI Rapportages

Lees welke 10 elementen zeker niet mogen ontbreken in uw BI Rapportage en onze tips over het optimaliseren van ieder afzonderlijk onderdeel.