5 dingen die je moet weten voordat je aan een Business intelligence project begint

1. Bepaal je Business regels voordat je begint.

Wij zijn altijd blij om mee te denken tijdens vergaderingen om je business regels en meetwaarden te bepalen, maar op dit moment in het proces is dat niet het meest productief. Het beste is om deze punten eerst op te stellen en vervolgens ter review aan een business intelligence professional voor te leggen.

2. Zorg voor de noodzakelijke data.

Als alle business regels en meetwaarden zijn bepaald is het tijd om te gaan spelen met de beschikbare data. Ga eerst onderzoeken waar deze data wordt bijgehouden, wie dit doet en met wat voor een systeem. Als de data beschikbaarheid is bepaald kan het gehele proces verder.

3. Zorg dat iedereen die met het dashboard moet werken vanaf het begin erbij betrokken is.

Vaak zijn er een paar mensen binnen het bedrijf die met business intelligence bezig zijn en wordt hiermee het project gestart. Aan het einde van de rit als de rapportage klaar staat wordt er een belangrijke gebruiker bijgehaald om nog mee te helpen. Het zou veel makkelijker zijn geweest om deze persoon er vanaf het begin van het proces bij te betrekken, zodat niet de hele rapportage verkeerd begrepen wordt of zelf (deels) anders moet.

4. Bepaal vanaf het begin welke gebruikers er zijn en wat de beveiliging moet zijn.

Soms moet de implementatie van je rapportage zo gestructureerd zijn dat niet iedereen bij alle opties kan. Het is belangrijk om dit van te voren te melden, want om dit aan het einde van het proces te implementeren kost veel tijd en moeite of is soms zelfs helemaal niet mogelijk met de manier waarop de data is geconfigureerd.

5. Wees niet bang om vragen te stellen.

Maak geen aannames als er dingen niet duidelijk zijn. Er zijn geen domme vragen en er kan tijdens een discussie veel duidelijkheid geschept worden over de data of de metingen hierover. Aan het einde van de rit scheelt het veel problemen als er altijd kritisch naar de rapportage gekeken wordt.

⇒ Meer weten over BI Rapportages? Contact met Hoogweide over BI Rapportages

 

Lees welke 10 elementen zeker niet mogen ontbreken in uw BI Rapportage en onze tips over het optimaliseren van ieder afzonderlijk onderdeel.