Continuïteit en de touwtjes in handen hebben.

De sleutels voor continuïteit.We zien het wel vaker. Je bent niet tevreden over je huidige IT-dienstverlener en denkt over te stappen naar een andere dienstverlener. Al snel kom je erachter dat je alle beheerdergegevens (lees: wachtwoorden) bij de desbetreffende dienstverlener vastliggen en niet bij jou.

Risico voor de continuïteit van je bedrijf

Buiten het feit dat dit overstappen moeilijk maakt loop je ook een groot risico wat betreft de continuïteit van je bedrijf. Als je morgen voor de deur staat van de IT-dienstverlener en deze blijkt failliet of deze neemt om andere redenen de telefoon niet meer op als je belt dan ben je die gegevens kwijt.

In de meeste gevallen is het mogelijk deze gegevens dan alsnog op te vragen, maar niet altijd. Daarbij gaat daar altijd enige tijd overheen en als er spoed nodig is dan komt het antwoord soms te laat. Zorg dan ook dat je in het bezit bent van alle beheerdersgegevens, maak hier afspraken over met je dienstverlener.

Als je deze gegevens eenmaal hebt, berg ze dan veilig op. Bijvoorbeeld in een kluis of in een versleuteld bestand. Er zijn ook handige tools om wachtwoorden op te slaan (password managers) zoals bijvoorbeeld Keepass.

Bij Hoogweide B.V. zullen we er altijd voor zorgen dat de beheerdersgegevens in de documentatie worden opgenomen en de klant er ook bij kan. Op het moment dat er een wachtwoord wijzigt zal dit altijd worden gecommuniceerd naar de klant en ook weer gedocumenteerd worden.

 

⇒ Heeft u hulp of advies nodig bij het nemen van veiligheidsmaatregelen neem an contact met ons op.

 

Lees welke 10 elementen zeker niet mogen ontbreken in uw BI Rapportage en onze tips over het optimaliseren van ieder afzonderlijk onderdeel.